Archive for Архив за декември, 2009

Концертният състав Masters of the Dance на КоледарияMasters of the Dance on the Christmas Festival “Koledaria”

неделя, декември 27th, 2009

Вчера, на втория ден от Коледа,концертният състав Masters of the Dance представи интернационална програма на сцената на коледния фестивал Коледария. С много музика и червено вино гостите на фестивала се забавляваха с приятели и близки.

Съставът участва на Коледария по покана Софийска община. На сцената се разнесоха български, гръцки, турски и мексикански ритми. Гостите се забавляваха с танцьорите в продължение на 30 минути.


Yesterday on the second day of Christmas, Concert formation Masters of the Dance presented its International Program on the scene of the Christmas Festival in Sofia. With much red wine and music festival guests were entertained with friends and family.

Masters of the Dance attended the festival Koledaria invited by Sofia Municipality. On stage was spreading Bulgarian, Greek, Russian, Turkish and Mexican rhythms. The dancers entertained the guests for 30 minutes.

Децата от с. Драгичево с участие на Коледария

неделя, декември 20th, 2009

Непосредствено преди празниците, коледното настроение в София кипеше с пълна сила. Коледният фестивал в центъра на града допринася най-много за това. Гости участници на него бяха и детската група Masters of the Dance от с. Драгичево. Малките танцьори повдигнаха настроението на гостите със своите изпълнения. Те демонстрираха много добри танцувални умения показаха наученото от последната година.

Сега те могат да се отдадат на заслужена ваканция. А през следващата година да гонят нови върхове.

Коледно парти на CSC Pharmaceuticals в ресторант „Черната котка” – Боровец

петък, декември 18th, 2009


Поредното коледно участие на „Masters of the Dance”  ресторант „Черната котка”

протече в ресторант „Черната котка” в зимния курорт Боровец.

Празнуващите този път бяха фармацефтична компания “CSC Pharmaceuticals”.

Лошите климатични условия не попречиха на танцьорите да направят едно истинско шоу, да стоплят сърцата и да развижат краката на всички гости.

Весела Коледа и Успешна Нова Година на „CSC Pharmaceuticals ресторант „Черната котка” ресторант „Черната котка”

Коледно парти на OMV в ресторант Кривото

четвъртък, декември 17th, 2009


ОМВ – Бълагария зарадва своите служители с много музика, танци и караоке до сутринта по случай предстоящите празници. Ресторант – пицария „Кривото” стана домакин на едно наистина грандиозно коледно-новогодишно празненство. DJят успя да задоволи и най-претенциозните желания, а танцьорите от „Masters of the Dance” не оставиха дори най-скромните по местата им.

Шоу агенция Art Masters отново пожелава весели празници на страхотните служители от ОМВ – България.

Специални поздрави и благодарности на господин Величков, господин Петров и господин Луков – много здраве, късмет, лични и професионални успехи през новата 2010 година!Коктейл-презентация на фармацевтична компания „КРКА“

вторник, декември 15th, 2009


На 15.12.2009 год. Фармацевтична компания „КРКА” зарадва своите настоящи и бъдещи клиентихотел „Принцес”

с пъстра шоу програма на провелия се в хотел „Принцес” – коктейл-презентация.

Танцьорите от „Masters of the Dance” откриха дансинга с новата си интернационална програма като успяха да повдигнат настроението на всички гости и превърнаха вечерта в едно истинско коледно парти!


На всички наши приятели от Фармацевтична компания „КРКА”

пожелаваме много лични и професионални успехи през Новата 2010 година!

 

img_3415

хотел „Принцес”хотел „Принцес”
КОЛЕДЕН БАНКЕТ

събота, декември 12th, 2009

С много хора, надигравания и песни премина коледно-новогодишното парти на „Masters of the Dance”. Над 80 танцьори от любителските групи в Перник и Драгичево, и концертния състав веселиха до ранни зори в Перник.

Ръководителите Красимир Димитров и Владислав Тодоров за пореден път успяха да накарат всеки един да се почувства специален с уникалните подърци-изненади. Това превърна вечерта в едно истинско коледно вълшебство!

Снимки от партито може да разгледате във Фейсбук страницата на Masters of the Dance http://www.facebook.com/pages/Masters-of-the-Dance/191389182227

Отново пожелаваме Весели Коледни и Новогодишни празници на всички с много празнично настроение, усмивки и емоции!!!!

Участие на коледния фестивал Коледария

петък, декември 11th, 2009

В събота на 12.12. 2009 концертният състав Masters of the Dance ще участва на коледния фестивал Коледария. Каним всички наши приятели да се повеселят с нас от 17ч на сцената в основната шатра на фестивала. Нека да се заредим с коледно настроение с много музика, танци и греяно вино.

Коледният фестивал е разположен в грандинката между Ректората и Орлов мост, гр. София.

ЧРД, г-н Боянов!

петък, декември 11th, 2009

В събота на 05 декември собствениците на шоу агенця „Арт Мастърс” – Красимир Димитров и Владислав Тодоров направиха специален подарък-изненада за рождения ден на своя приятел Калин Боянов, собственик на реномирания софийски автосервиз „Запад”. Танцьорите от „Masters of the Dance” превърнаха партито на в един весел и незабравим празник за всички гости.
Отново пожелаваме на господин Боянов честит рожден ден и много, много успехи в бъдеще!!!

Търга за коне в Божурище

петък, декември 11th, 2009

Шоу агенция „Арт Мастърс” направи поредното си грандиозно шоу на провелия се на 21 ноември международен търг за състезателни, расови арабски коне. Бели денс танцьорките направиха забележителен спектакъл за гостите на събитието, провело се в новата конна база в Божурище.

Един работен ден с… Краси и Влади

вторник, декември 1st, 2009

Интервюто е дадено за www.club.bg

25.09.2009

Автор: Красимира Динева


Дъждът се сипе изведро, а Красимир Димитров и Владислав Тодоров от шоу- агенция „Art Masters“ ме чакат търпеливо в столично заведение до Националния дворец на културата. Положението е следното:

А) Предстои им турне с „Шоуто на Слави“ в Петрич и същата вечер ще пътуват.

Б) Опасявам се, че няма да успеят да се нахранят спокойно.

Като оставим тези подробности настрана, гарантирам ви, че трудно бихте попаднали на по-добра „комбинация“ от тях – на оптимисти и националисти едновременно (4×4), влюбени във всичко „българско“. Приятели и съучиници са от 1993 г., а се занимават с хореография почти цял живот. По-интересното е, че не възнамеряват да се отказват да го правят. Нещо повече: искрено вярват, че успехът е неизбежен.

Дали обаче винаги са искали да се занимават с хореография?

Влади е категоричен в отговора си: „Абсолютно – да. За мен е много важно знанията, които имам, да мога да ги предам на някого. Защото какъв е смисълът да учиш хиляди неща, но да задържаш знанията за себе си? Професията ни – дали си музикант или хореограф, е свързана с много хора и идеята е да учиш тези хора на нещо. Идеята още е да разпространяваш знанието, което си придобил…“

Краси също не се замисля: „За мен хореографията е по-силна от религия. Хората, които по принцип се занимават с изкуство, просто са му отдадени; животът им е посветен на изкуството. Впрочем, това е и формулата на успеха: не можеш да успееш, ако не обичаш много силно това, което правиш.“

Чудесно, но дали хората в България могат да се занимават с това, което наистина обичат?

Отново са единодушни и отново не се замислят. Да, възможности има много, а според Краси, човек трябва първо много добре да помисли какво иска за себе си и от себе си и тогава да се хвърля да го постига. Влади пък смята, че „че ако вярваш, че ще бъдеш оценен за това, което правиш, наистина ще бъдеш оценен…“

Днес след много пътувания извън страната и още повече предизвикателства Краси и Влади притежават собствена шоу-агенция: „Почувствахме, че, имаме нужда да предадем знанията си на някого”, разказва Краси – „И двамата сме работили доста време извън страната, имаме опит. От няколко години обсъждахме идеята да направим нещо заедно. Аз, например, докато работих в чужбина, видях, че доста по-млади хора от нас се справят. Нещо повече: справят се много добре. Те не са абсолютно сигурни, че ще успеят, но няма как да са сигурни преди да са опитали, нали?“

„След като се върнахме от чужбина, решихме да направим нещо заедно“, допълва Влади – „Междувременно, тук в България, поддържахме различни групи за танци, работехме на хонорари към различни читалища и младежки домове. Сметнахме обаче, че всичко това са някакъв вид рамки. Чувствахме се ограничени да предадем цялото знание, което притежаваме. С две думи: решихме да прескочим бариерите и така създадохме „Art Masters“.

А защо „Art Masters“?

„Избрахме името, защото трябваше да носи някакво послание, обяснява Влади – „Знаехме какво можем и искахме името да носи стила ни – нещото, което сме и към което се стремим. Затова избрахме да бъдем „masters“ – майстори. И тъй като винаги бягаме от рамките, решихме, че агенцията не може да се занимава само с танци. Тогава прибавихме и „аrt“ към името, за да обединим всички видове изкуства. Тоест, „Art Masters” не се занимава само с танци, но предлага също и различни изпълнители, илюзонисти, музиканти, групи, програми за забвления, за сватби, програми за чужденци… Всичко, свързано с изкуство.“

Казано по друг начин и от Краси: „Предлагаме на всеки, който иска, целия този необятен, колоритен български диамант, наречен изкуство. Ние сме националисти и държим на българското – искаме целият свят да знае, че в България има достойни хора…”

Пречки и предизвикателсва има много, но кое е най-голямото предизвикателство все пак?

Влади изобщо не се замисля преди да отговори: „Не са ни много годините, това е голямото предизвикателство. Много е трудно да докажеш на другите, че можеш, когато те пък смятат, че нямаш нужния опит. Впрочем обаче, ние не го правим, за да се доказваме. Правим го заради изкуството и за да помагаме на хората да преоткриват себе си, или това, което всъщност са. Защото, както казва Конфуций, „не можеш никого да научиш на нищо, можеш само да му помогнеш да го открие в себе си…“

В духа на танцуващия (къде танцуващ, къде – не) телевизионен сезон ми хрумва да ги попитам дали е нужно талант, за да се научиш да танцуваш… Отговорът на Краси ме изненадва: „По-скоро са нужни желание и постоянство. Трябва да си мотивиран, да знаеш защо танцуваш…“

А как мотивират хората да танцуват?

Ясно е, че трябва да имаш излъчване и да си добър педагог. Освен това, по думите на Влади, е нужно и да „създадеш атмосфера. Дисциплината е задължителна, но всичко зависи от това как точно я прилагаш. Не можеш да я прилагаш като в казарма. Хората не обичат да бъдат ограничавани – нали ние самите бягаме от рамките. Все пак трябва по деликатен начин да ги предпазиш от разсейване. Те трябва да помнят защо са дошли – освен да си изкарат хубаво, но и да научат нещо…“

Наскоро разбрах как трансформират любовта и болката. Какво ще ми кажат Влади и Краси за ефекта от танците?

„Танците са социално занимание“, обяснява Краси – „при нас се събират много хора, запознават се – съществува сериозен „риск“ впоследствие да станат и приятели. Започват дори и да си помагат…”

Освен за „социален семинар“ обаче, Влади ми говори и за още нещо, в което между другото вече съм се убедила сама: „Ние сме магьосници на живот. Променяме хората в положителен смисъл, подобряваме начина им на съществуване. В началото много от тях са затворени и притеснителни, впоследствие се „отварят” към света. Разкрепостяват се. Най-важното е, че ги запознаваме с родния ни фолклор, събуждаме „българското“ в тях…

Като заговорихме за „българското“ (което все пак може и да не е в кавички), питам се как реагират чужденците на фолклора ни?

„Има една тенденция, която аз лично се опасявам да я казвам, споделя Влади – „Чужденците харесват българския фолклор повече от самите нас. Въпреки това може би нещата постепенно се променят. Българинът сякаш се „пробужда” в това отношение. Не знам дали е така, защото пак се заражда някаква мода, но определено през последните години има засилено „търсене” на български фолклор…от българи.“

„Чужденците се впечатляват от неравноделните ритми, каквито нямат в собствения си фолклор, съгласява се Краси – „В чужбина хората ценят това, което правиш и показваш. Там се чувстваш наистина артист. Странно е, че докато ние не оценяваме това, което имаме, хората навън вече го ценят…“

Странно или не, така стоят нещата. Въпросът е: защо Краси и Влади са останали тук? Защо са в България, а не някъде другаде – някъде, където „хората ценят това, което правиш и артистите наистина са артисти“?

„Защото освен че сме оптимисти, аз съм и реалист, шегува се Краси – „Тук съм, защото там няма да се занимавам с това, което обичам. Това означава, че мечтите ми, мисиите, целите, идеите, желанията… ще свършат. Или: просто много по-трудно могат да се осъществят. Защо? Защото когато отидеш в друга държава, започваш отначало. Там „се раждаш“ сега, тепърва трябва да правиш нови контакти, тепърва трябва да учиш език… Освен всичко друго – хората „там“ са даже по-консервативни и от нас. Те държат на своята култура…“

„Можехме да останем там – да, но има и други начини“, усмихва се от своя страна Влади – „Другият начин, който ние избрахме (и който все пак е Начинът), е да създадем нещо тук и после да отидем с него там… Просто вече няма да има чужбина, а навсякъде ще сме си у нас. Иначе животът в друга държава означава низ от компромиси, защото всеки компромис води след себе си друг…“

Истината все пак е, представете си, че и за тях мечтите (отново и завинаги) се сбъдват. Нужно е постоянство и да разбереш какво искаш. И накрая, за десерт, задавам любимия си въпрос:

Какво бихте посъветвали хората, които сега си търсят работа?

Краси: Да си поговорят със себе си. Да опитат да си изяснят какво искат да правят и какво искат да постигнат. След това просто да се съсредоточат върху него, да концентрират цялата си положителна енергия и да започнат да го постигат… И най-вече: да обичат това, което ще правят и то не на 100 %, а на 1000…

Влади пък им подари своята „рецепта за чупене на рамки“: „Трябва да бъдат сигурни в това, което искат да постигнат, както каза Краси, но да си го казват не в бъдеще време – „ще“, а да си го казват в сегашно време – „аз съм“. Така се случват нещата. Пожелавам им да стъпват смело напред, защото, както се казва, съдбата обича смелите, нали? Рамки се чупят със смелост…“img_2099

Интервюто е дадено за club.bg
Автор: Красимира Динева

Дъждът се сипе изведро, а Красимир Димитров и Владислав Тодоров от шоу- агенция „Art Masters“ ме чакат търпеливо в столично заведение до Националния дворец на културата. Положението е следното:

А) Предстои им турне с „Шоуто на Слави“ в Петрич и същата вечер ще пътуват.

Б) Опасявам се, че няма да успеят да се нахранят спокойно.

Като оставим тези подробности настрана, гарантирам ви, че трудно бихте попаднали на по-добра „комбинация“ от тях – на оптимисти и националисти едновременно (4×4), влюбени във всичко „българско“. Приятели и съучиници са от 1993 г., а се занимават с хореография почти цял живот. По-интересното е, че не възнамеряват да се отказват да го правят. Нещо повече: искрено вярват, че успехът е неизбежен.

Дали обаче винаги са искали да се занимават с хореография?

Влади е категоричен в отговора си: „Абсолютно – да. За мен е много важно знанията, които имам, да мога да ги предам на някого. Защото какъв е смисълът да учиш хиляди неща, но да задържаш знанията за себе си? Професията ни – дали си музикант или хореограф, е свързана с много хора и идеята е да учиш тези хора на нещо. Идеята още е да разпространяваш знанието, което си придобил…“

Краси също не се замисля: „За мен хореографията е по-силна от религия. Хората, които по принцип се занимават с изкуство, просто са му отдадени; животът им е посветен на изкуството. Впрочем, това е и формулата на успеха: не можеш да успееш, ако не обичаш много силно това, което правиш.“

Чудесно, но дали хората в България могат да се занимават с това, което наистина обичат?

Отново са единодушни и отново не се замислят. Да, възможности има много, а според Краси, човек трябва първо много добре да помисли какво иска за себе си и от себе си и тогава да се хвърля да го постига. Влади пък смята, че „че ако вярваш, че ще бъдеш оценен за това, което правиш, наистина ще бъдеш оценен…“

Днес след много пътувания извън страната и още повече предизвикателства Краси и Влади притежават собствена шоу-агенция: „Почувствахме, че, имаме нужда да предадем знанията си на някого”, разказва Краси – „И двамата сме работили доста време извън страната, имаме опит. От няколко години обсъждахме идеята да направим нещо заедно. Аз, например, докато работих в чужбина, видях, че доста по-млади хора от нас се справят. Нещо повече: справят се много добре. Те не са абсолютно сигурни, че ще успеят, но няма как да са сигурни преди да са опитали, нали?“

„След като се върнахме от чужбина, решихме да направим нещо заедно“, допълва Влади – „Междувременно, тук в България, поддържахме различни групи за танци, работехме на хонорари към различни читалища и младежки домове. Сметнахме обаче, че всичко това са някакъв вид рамки. Чувствахме се ограничени да предадем цялото знание, което притежаваме. С две думи: решихме да прескочим бариерите и така създадохме „Art Masters“.

А защо „Art Masters“?

„Избрахме името, защото трябваше да носи някакво послание, обяснява Влади – „Знаехме какво можем и искахме името да носи стила ни – нещото, което сме и към което се стремим. Затова избрахме да бъдем „masters“ – майстори. И тъй като винаги бягаме от рамките, решихме, че агенцията не може да се занимава само с танци. Тогава прибавихме и „аrt“ към името, за да обединим всички видове изкуства. Тоест, „Art Masters” не се занимава само с танци, но предлага също и различни изпълнители, илюзонисти, музиканти, групи, програми за забвления, за сватби, програми за чужденци… Всичко, свързано с изкуство.“

Казано по друг начин и от Краси: „Предлагаме на всеки, който иска, целия този необятен, колоритен български диамант, наречен изкуство. Ние сме националисти и държим на българското – искаме целият свят да знае, че в България има достойни хора…”

Пречки и предизвикателсва има много, но кое е най-голямото предизвикателство все пак?

Влади изобщо не се замисля преди да отговори: „Не са ни много годините, това е голямото предизвикателство. Много е трудно да докажеш на другите, че можеш, когато те пък смятат, че нямаш нужния опит. Впрочем обаче, ние не го правим, за да се доказваме. Правим го заради изкуството и за да помагаме на хората да преоткриват себе си, или това, което всъщност са. Защото, както казва Конфуций, „не можеш никого да научиш на нищо, можеш само да му помогнеш да го открие в себе си…“

В духа на танцуващия (къде танцуващ, къде – не) телевизионен сезон ми хрумва да ги попитам дали е нужно талант, за да се научиш да танцуваш… Отговорът на Краси ме изненадва: „По-скоро са нужни желание и постоянство. Трябва да си мотивиран, да знаеш защо танцуваш…“

А как мотивират хората да танцуват?

Ясно е, че трябва да имаш излъчване и да си добър педагог. Освен това, по думите на Влади, е нужно и да „създадеш атмосфера. Дисциплината е задължителна, но всичко зависи от това как точно я прилагаш. Не можеш да я прилагаш като в казарма. Хората не обичат да бъдат ограничавани – нали ние самите бягаме от рамките. Все пак трябва по деликатен начин да ги предпазиш от разсейване. Те трябва да помнят защо са дошли – освен да си изкарат хубаво, но и да научат нещо…“

Наскоро разбрах как трансформират любовта и болката. Какво ще ми кажат Влади и Краси за ефекта от танците?

„Танците са социално занимание“, обяснява Краси – „при нас се събират много хора, запознават се – съществува сериозен „риск“ впоследствие да станат и приятели. Започват дори и да си помагат…”

Освен за „социален семинар“ обаче, Влади ми говори и за още нещо, в което между другото вече съм се убедила сама: „Ние сме магьосници на живот. Променяме хората в положителен смисъл, подобряваме начина им на съществуване. В началото много от тях са затворени и притеснителни, впоследствие се „отварят” към света. Разкрепостяват се. Най-важното е, че ги запознаваме с родния ни фолклор, събуждаме „българското“ в тях…

Като заговорихме за „българското“ (което все пак може и да не е в кавички), питам се как реагират чужденците на фолклора ни?

„Има една тенденция, която аз лично се опасявам да я казвам, споделя Влади – „Чужденците харесват българския фолклор повече от самите нас. Въпреки това може би нещата постепенно се променят. Българинът сякаш се „пробужда” в това отношение. Не знам дали е така, защото пак се заражда някаква мода, но определено през последните години има засилено „търсене” на български фолклор…от българи.“

„Чужденците се впечатляват от неравноделните ритми, каквито нямат в собствения си фолклор, съгласява се Краси – „В чужбина хората ценят това, което правиш и показваш. Там се чувстваш наистина артист. Странно е, че докато ние не оценяваме това, което имаме, хората навън вече го ценят…“

Странно или не, така стоят нещата. Въпросът е: защо Краси и Влади са останали тук? Защо са в България, а не някъде другаде – някъде, където „хората ценят това, което правиш и артистите наистина са артисти“?

„Защото освен че сме оптимисти, аз съм и реалист, шегува се Краси – „Тук съм, защото там няма да се занимавам с това, което обичам. Това означава, че мечтите ми, мисиите, целите, идеите, желанията… ще свършат. Или: просто много по-трудно могат да се осъществят. Защо? Защото когато отидеш в друга държава, започваш отначало. Там „се раждаш“ сега, тепърва трябва да правиш нови контакти, тепърва трябва да учиш език… Освен всичко друго – хората „там“ са даже по-консервативни и от нас. Те държат на своята култура…“

„Можехме да останем там – да, но има и други начини“, усмихва се от своя страна Влади – „Другият начин, който ние избрахме (и който все пак е Начинът), е да създадем нещо тук и после да отидем с него там… Просто вече няма да има чужбина, а навсякъде ще сме си у нас. Иначе животът в друга държава означава низ от компромиси, защото всеки компромис води след себе си друг…“

Истината все пак е, представете си, че и за тях мечтите (отново и завинаги) се сбъдват. Нужно е постоянство и да разбереш какво искаш. И накрая, за десерт, задавам любимия си въпрос:

Какво бихте посъветвали хората, които сега си търсят работа?

Краси: Да си поговорят със себе си. Да опитат да си изяснят какво искат да правят и какво искат да постигнат. След това просто да се съсредоточат върху него, да концентрират цялата си положителна енергия и да започнат да го постигат… И най-вече: да обичат това, което ще правят и то не на 100 %, а на 1000…

Влади пък им подари своята „рецепта за чупене на рамки“: „Трябва да бъдат сигурни в това, което искат да постигнат, както каза Краси, но да си го казват не в бъдеще време – „ще“, а да си го казват в сегашно време – „аз съм“. Така се случват нещата. Пожелавам им да стъпват смело напред, защото, както се казва, съдбата обича смелите, нали? Рамки се чупят със смелост…“img_2099