Архив за април, 2010

Децата на “Masters of the Dance” на ХІІ Международен детски фестивал в Северен Кипър

вторник, април 27th, 2010

Децата на “Masters of the Dance” покориха сърцата на кипърската публика. Спечелиха специална награда от Министъра на Младежта и спорта и получиха множество подаръци от президента на Северн Кипър.

С грандиозен концерт в националната зала „Кемал Ататюрк” в гр. Никозия, българчетата бяха избрани като една от най-добрите групи, да закрият ХІІ Международен детски фестивал на 23 Април, по случай деня на детето.
Fest in Cyprus Fest in Cyprus Fest in Cyprus
Fest in Cyprus Fest in Cyprus Fest in Cyprus
Fest in Cyprus Fest in Cyprus Fest in Cyprus
Fest in Cyprus Fest in Cyprus Fest in Cyprus
Fest in Cyprus
Любителските групи на “Masters of the Dance” с награда от фолклорния фестивал „Шопски наниз – Костинброд”

понеделник, април 26th, 2010


Поредния фалклорен фестивал за любителско изкуство се проведе на 24 април в Костинброд. Аматьорските групи на “Masters of the Dance” взеха участие в първото издание на костинбродския фестивала в категория „Танцово изкуство над 18 годишна възраст” като си спечелиха третото място.

Браво на танцьорите и все по-високи постижения в бъдеще!
Любителските групи на “Masters of the Dance” на 15ия международен фолклорен фестивал „Навруз” в Турция

понеделник, април 26th, 2010


Участието на “Masters of the Dance” е дебютното представяне на българска група в ежегодния турски фестивал „Навруз”.  Любителите се представиха на общо 7 сцени, стартирайки изявите гр. Истанбул.

За дебютното фестивално представяне хореографът Красимир Димитров и композиторът Владислав Тодоров подготвиха специален 12минутен мини-спектакъл, съчетание между танци и традиции, съвместно с маскираните сурвакари.

Участието на “Masters of the Dance” бе високо оценено от турската публика и от организаторите на фестивала. Турския министър на образованието дари на представителите на България ваза, докато всички танцьори получиха индивидуални дипломи за успешното си представяне на турските сцени.Turkish Festival "Navruz", Turkey Turkish Festival "Navruz", Turkey Turkish Festival "Navruz", Turkey
Любителските групи на “Masters of the Dance” на Национален фестивал за народни хора „Хоро се вие, извива”

вторник, април 20th, 2010

Любителските групи на “Masters of the Dance” от гр. София, гр. Перник и с. Драгичево взеха участие на ежегодния фестивал за народни хора „Хоро се вие, извива”.

В препълнената зала „Христо Ботев” в Студентски град, танцьори любители от всякакъв пол и възраст виха кръшни хора в продължение на часове. С много настроение и хъс майсторите представиха пред журито подготвените хора, като достойно защитиха името на клуба и получиха грамота за участие във Фестивала.
National Festival of Folklore Dances, april 2010 National Festival of Folklore Dances, april 2010 National Festival of Folklore Dances, april 2010
Masters of the Dance на турне във Франция и Белгия

четвъртък, април 8th, 2010

Отново на път… Поредното съвместно участие на танцова формация Masters of the Dance и сурвакарска група - село Габров дол. Танцьори и сурвакари този път покориха Франция и Белгия, като взеха участие в два международни фестивала в градовете Denain-Valencienes (Франция) и Charleroi (Белгия). Групата отново се представи на ниво, като обра овациите на публиката и заслужено получи специалната награда на журито, както и награда от кмета на града.

Български Великден за италиански туристи

вторник, април 6th, 2010


На 5ти и 6ти април шоу агенция Art Masters и туристическа агенция „Balkan Viaggi” си партнираха чудесно при посрещането на две групи италиански туристи, дошли да се насладят на красотите на България.

За пореден път колоритната програмата, изпълнена от танцова формация Masters of the Dance обгърна с еуфория и положителни емоции гостите от Италия на фирма Balkan Viaggi. С грандиозния спектакъл „Българска палитра” танцьорите пренесоха гостите от Европа в една типично българската весела атмосфера, като им подариха красив букет от истински незабравими спомени и впечатления, който да отнесат в своята родина Италия.