Archive for Архив за април, 2012

Майсторите на Танца омаяха публиката и в Турция

понеделник, април 30th, 2012

Майстори на танца омаяха публиката в Турция. Феерия от български ритми, багри и музика изпълни сърцето на популярния турски курорт Анталия. В продължение на 5 дни танцьори и музиканти от цяла България представиха в южната ни съседка нашата култура. Организатор на фестивала бе шоу агенция Арт Мастърс“. В събитието взеха участие над 300 танцьори, музиканти и изпълнители от 11 формации от Благоевград, Самоков, Плевен, Горна Баня, Варна, София, Перник и Златица. Пременени в националните ни носии и с български флагове в ръце участниците във фестивала дефилираха в центъра на Алания. После направиха впечатляващ концерт на открита сцена в стария град. Местните жители и многобройните туристи от цял свят, които вече изпълват курортния град, аплодираха бурно изпълненията на сърцатите български танцьори. През петте фестивални дни участниците във фестивала се представяха на различни сцени, а закриването бе с гала концерт в комплекса домакин.

Най-добрите получиха и награди, които присъдиха хореографът Мирослав Димитров и фолклористът Милчо Георгиев. Специалното отличие за най-добро шоу бе връчена на групатаMasters of the Dance“ от с. Драгичево. За най-бързо развиваща се група бе наградена формацията от 10 ОУ в Перник, а танцовата група от хотел „Плиска“ в София бе определена за най-амбициозна група. Най-талантливи според журито пък са музикантите от Art Masters Band“.

Уникалната атмосфера на петзвездния курорт и емоцията на танците направиха изживяването незабравимо за всички участници, а и за домакините, които със сигурност ще очакват нови срещи с българската култура.

Материали от Фестивала можете да разгледате във FACEBOOK!


Анталия Анталия Анталия

Пълен комплект медали за Art Masters Band

неделя, април 1st, 2012

С пълен комплект медали от традиционния Международен фолклорен конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора се завърнаха инструменталистите от „Art Masters Band”. Триото е част от формацията Masters of the Dance” с ръководители Владислав Тодоров и Красимир Димитров. Златен медал в своята категория грабна гъдуларката Латина Буневска. Тя е внучка на именития ни хореограф Йордан Янакиев и очевидно е наследила и доразвила неговия талант. Двамата братя Тони и Николай Маринови спечелиха съответно второ и трето място сред майсторите на тамбура и гайда. Като дуо двамата бяха класирани на първо място. Фестивалът се проведе за 12 пореден път. Пред жури и публика таланта си демонстрираха 2 500 млади изпълнители от цяла България.

Поздравления за младите ни таланти и още много подобни и още по-високи успехи в бъдеще!


img_6191