Archive for Архив за май, 2012

Втори Фолклорен Събор „Арт Мастърс“

сряда, май 30th, 2012

Заповядайте да попеем и потанцуваме заедно! На 16 и 17 юни 2012 ще се проведе Второто издание на Фолклорен събор Art Masters“ в полите на Витоша. В продължение на двата дни Природен парк Витоша ще се радва на изпълненията на стотиците участници в събора, който ще се проведе на поляните пред хижа „Звездица“.

Фолклорен събор Art Masters“ се провежда за втори път и е предназначен за всички любители и приятели на българския фолклор във всичките му форми. Той цели да запази, развие, съхрани и предаде българския фолклор и традиции. Съборът е една чудесна възможност за обмен и трайно приятелство между групите, представители на различните етнографски области на България.

Ако искате да участвате … ето и условията:

Участие могат да вземат фолклорни танцови колективи, формации, любителски клубове и състави, певци и певици, певчески колективи, музиканти, групи за обичаи и словесен фолклор, без ограничение във възраст и пол.
Таксата за участие е 5 лв. на човек.

В репортоара на участниците влизат:
* танцови колективи – 2 хора/танца по избор, с общо времетраене до 8 минути;
* певци/певици, певчески колективи – 2 песни по избор, с общо времетраене до 8 минути;
* музиканти – музикални изпълнения по избор, с общо времетраене до 8 минути;
* групи за обичаи и словесен фолклор – времетраене до 10 минути.

Участие с нощувка: За желаещите да вземат участие в Събора, да се включат във вечерното парти и да нощуват е предвиден и цялостен пакет с нощувка.
* Цена на пакета: 45 лв. Цената е преференциална и включва:
– нощувка (16 срещу 17 юни);
– 3 хранения (обяд, вечеря и закуска);
– фолклорно парти с жива музика и караоке;
– такса за фестивала.

Всички участници получават грамоти и награди.
Срок за подаване на заявки за участие – 11.06.2012 г.

Снимки от Миналогодишния Събор можете да видите във FACEBOOK:

За повече информация: 0893 490 623 / artmastersfestivals@hotmail.com


„Masters of the Dance“ отново покориха Франция

вторник, май 22nd, 2012

Професионалисти и любители от школи за танциMasters of the Dance“, съвместно със Сурвакарската група от село Габров Дол очароваха френската публика на два Мждународни фестивала и един Международен карнавал в 3 различни града във Франция. Българските танцьори извиха кръшни хора в столицата на любовта и в още два града във Франция. Заедно с тях бяха и шумните и страшни сурвакари от с. Габров дол, които изгониха злото вредом, дето раздрънкаха своите звънци. Групата от България взе участие заедно с 25 международни групи в 3 дневен грандиозен парад-фестивал в столицата Париж. Танцьори и сурвакари дефилираха и танцуваха заедно с още 15 групи на 15тия Международен фестивал „Слънце и Фиеста“ в курортния град Порт Леукате, и грабнаха специалната награда за участие на Международния карнавал в гр. Пети Фуре, където се изявиха заедно с още 16 чужди групи. С тази поредна международна изява още веднъж Майсторите на Танца“ съвместно със сурвакарска група – с. Габров Дол прославиха името на България и Пернишка община, очаровайки френската публика и завоювайки поредната престижна награда.


France France France

„Masters of the Dance“ и „Арт Мастърс Бенд“ отбелязаха Гергьовден с изява

неделя, май 6th, 2012


Както винагиМайсторите на Танца“ знаят как да създадат една истинска празнична атмосфера и неповторимо настроение. Именно това направи и Детско-юношеската танцова формация на Masters of the Dance“ при НЧ „Пробуда“ – с. Драгичево по случай Националния празник – 6ти май – Гергьовден и Ден на Българската армия. По стара традиция в с. Драгичево този празник се отбелязва на открито, сред природата, с редица интересни обреди, обичаи, игри, състезания и не на последно място много музика и танци. За поредна година танцьорите от формацията наMasters of the Dance“ към местното читалище взеха участие в празничната програма. Именно с техните темпераментни танци бе поставено и началото на същинския празник за селото. Тази година освен начинаещата детска група и представителния детско-юношески състав наМайсторите на Танца“ към НЧ „Пробуда“ – с. Драгичево, в програмата участваха и младите таланти от музикална формацияАрт Мастърс Бенд“ към шоу агенцияАрт Мастърс“, който допълниха празничната атмосфера с неповторими музикални изпълнения. С такова колоритно начало националния празник се превърна в едно запомнящо се и емоционално иживяване за всички присъстващи.

 


06.05. 06.05. 06.05.