Archive for Архив за август, 2013

Поредният прекрасен събор в с. Драгичево с Masters of the Dance

понеделник, август 26th, 2013

Всяка следваща година традиционния събор в с. Драгичево се превръща във все по-пищен, прекрасен и атрактивен празник, благодарение усилената и неуморна работа на местните танцови школи на „Masters of the Dance“, техния ръководител Красимир Димитров и читалищния секретар Людмила Филипова. Ежегодния празник на най-голямото село в Пернишка област се състоя на 25ти август на площада пред читалището. Специално за празника от школи за танци и спорт „Masters of the Dance“ и музикална формация „Арт Мастърс Бенд“, бе подготвена атрактивна музикално-танцова програма, която в продължение на 2 часа забавлява жителите на селото и всички гости. Официално празника бе открит от кмета на селото Тодор Тодоров, като видни гости на събитието, които също поздравиха Драгичевци, бяха кметът на гр. Перник – Росица Янакиева и областният управител на гр. Перник – Михаил Михайлов. Официалната част бе последвана от няколко изпълнения на музикална формация „Арт Мастърс Бенд“ и кръшно право хоро на площада, което поведоха танцьорите от младежката формация на „Masters of the Dance“. В продължение на два часа всички присъстващи се насладиха на пъстра програма от танци, музика и песни, в която взеха участие най-малките Майстори на Танца от читалището в селото, музиканти и певци от музикалните школи на „Арт Мастърс Бенд“ в с. Драгичево, самия Бенд, начело с неговия ръководител Владислав Тодоров, а гвоздея на програмата бяха темпераментните танци на представителната младежка танцова формация „Майсторите на Танца“ отново към читалището в с. Драгичево. Талантливите танцьори зарадваха публиката не само с традиционните български танци, но представиха много атрактивни стилизирани и модернизирани танци, както и интернационални танци на народите. За финал Майсторите развяха българското знаме и поведоха дълго хоро на площада, под звуците на Арт Мастърс Бенд, които продължиха да забавляват гостите с весели хороводни изпълнения. Във волната програма, продължила до след 23:00 часа овациите обра и друга възпитаничка на школите на Masters of the Dance, а именно малката Симона Енчева, която взриви публиката с изпълнение на Майкъл Джексън на песента Dangerous.

Повече снимки от събора можете да разгледате в нашата страница във FACEBOOK – „Masters of the Dance“.

dscf2584 dscf2599 dscf2593


Masters of the Dance с два златни медала от карнавал в Сърбия

неделя, август 25th, 2013

Младежката танцова формация на „Masters of the Dance“ от с. Драгичево и сурвакари от селото се прибраха от Петия международен карнавал в гр. Пожаревац, Сърбия с два златни медала и мокри до кости. Атрактивните танцьори взеха участие в Петото издание на сръбския карнавал, който се провежда ежегодно под егидата на Федерацията на европейските карнавални градове. Майсторите получиха златото за темпераментното си представяне, но не на сцената. По средата на карнавалното дефиле, минути преди изявата на обособената сцена в Пожаревац се изля пороен дъжд, който наруши програмата и възпрепятства изявата на половината групи, участници в карнавала. В създалата се суматоха, докато всички маскирани участници търсеха къде да се подслонят от пороя, танцьорите от Masters of the Dance и съпровождащите ги сурвакари от с. Драгичево изнесоха мокро представление с тъпани и звънци. Неочакваната шумна и весела програма сред дъжда и огромните локви обра овациите както на многолюдната публика, скрила се под навесите, така и на официалната делегация от представители на ФЕКГ. Въпреки отменения Карнавал танцьорите и сурвакарите получиха заслужени два златни медала и специална грамота за участие.

Прекрасен трети фолклорен събор „Арт Мастърс“ – Витоша 2013

понеделник, август 12th, 2013

Трети фолклорен събор „Арт Мастърс“ – един прекрасен уикенд, изпълнен с много танци, музика, красива природа и празнично настроение. В истински празник сред природата се превърна Третото издание на Фолклорен събор „Арт Мастърс“ – Витоша 2103, провел се на 10 и 11 август на поляните пред хижа „Звездица“. Над 200 участника от 14 различни танцови и музикални групи, читалища и формации се изявиха на сцената сред природата. Стотици участници и гости до късно се наслаждаваха на хубавото време, като се възползваха от възможността да потанцуват и да се порадват на красивата природа и вкусната скара. Самата хижа се оказа тясна за всички желаещи да останат да се позабавляват и на организираното вечерно парти, което продължи и на поляната до ранни зори.

Организаторите изказват своите багодарности към всички участници, а за тези, които пропуснаха тазгодишното издание, обещават още повече емоции и забавления на следващото Четвърто издание на Фолклорен събор „Арт Мастърс“ – Витоша 2014.

Снимки от събитието можете да видите във FACEBOOK – Първи Фолклорен събор „Арт Мастърс“.Masters of the Dance за трета година на първенствата по Парашутизъм в с. Ерден

понеделник, август 5th, 2013

Темпераментните танцьори от професионална танцова формация „Masters of the Dance“ за трета поредна година бяха официални гости на 48мо Открито държавно първенство по парашутизъм и на 4ти Открит шампионат на Югоизточна Европа по целно кацане. Атрактивното шоу на Майсторите се превърна в традиционна програма по закриването на двете първенства, които се провеждат ежегодно в Летателен център AVA в монтанското село Ерден. За трети път гостите и участниците в екстремните състезания имаха възможност да се забавляват с музика и танци, предоставени от шоу агенция „Арт Мастърс“ и танцова формация „Masters of the Dance“. На домакините на първенствата пожелаваме много попътен вятър и успех във всички начинания като още веднъж благодарим за гостоприемството и прекрасното посрещане!